Dieren in Australië en Tasmanië

De koala

Een koala is een klein grijs beertje, die leeft in de eucalyptusboom. Koala betekent ‘het dier dat niet drinkt’, dat hebben de Aboriginals bedacht, omdat een koala heel weinig vocht nodig heeft . In de bladeren van de eucalyptusboom die hij eet,koala zit voldoende vocht en daardoor hoeft een koala dus niet te drinken.

De kangoeroe

Een kangoeroe heeft een buidel. In deze buidel draagt de kangoeroe zijn jong. De meeste kangoeroes leven op de grond, behalve de boomkangoeroe. Kangoeroes eten meestal planten en soms insecten. Deze buideldieren hebben geen special doordachte naam. De naam kangoeroekangoeroe betekent namelijk ‘weet ik niet’. Een Engelsman had aan de Aboriginals gevraagd; hoe heet het dier dat zo hoog kan springen? De Aboriginal had daar op ”kangoeroe” gezegd, maar dat bleek later weet ik niet te betekenen :).

Slangen

In Australië leven veel slangen.  De top 10 giftigste slangen van de wereld, leven in Australië. Maar het goede nieuws is dat ze zelden mensen bijten. Als dat dan toch gebeurt, hebben ze het tegengif klaarliggen.

De top 10 dodelijkste land slangen:

  1. Inlandse taipan
  2. Oosterse bruine slang
  3. Kust taipan
  4. Tijger slang
  5. Zwarte tijger slang 0.1
    dit is een tijgerslang
    dit is een tijgerslang
  6. Zwarte tijger slang 0.2
  7. Doods ader
  8. Westerse bruine slang
  9. Gespikkelde bruine slang
  10. Australische koperkop

De tasmaanse duivel

De Tasmaanse duivels leven uiteraard op Tasmanië. Dit dier vecht met zijn klauwen en met zijn scherpe tanden.media_xl_1400600 Hij vecht voor voedsel, vrouwtjes en wanneer ze zich bedreigt voelen. Alleen de sterkste duivels overleven het .

De wombat 

Een wombat draagt zijn jongen achter op zijn lichaam. Het jong heeft niet het mooiste uitzicht maar hij zal zich niet vervelen. Een wombat legt wel zo’n 100 kubusvormige keutels per nacht .   SCAN0002 - kopie

 

 

 

Plaats een reactie