Sydney

Sydney heeft z’on  5.000.000 inwoners. Je zou denken dat het de hoofdstad is, maar dat is het niet. In 1901 streden Sydney en Melbourne om de hoofdstad te zijn van Australië. In 1913 hield het conflict op en werd er besloten dat er een nieuwe stad gebouwd zou worden, namelijk Canberra. Deze stad zou dan de hoofdstad worden. Nu heeft Canberra z’on 400.000 inwoners.

Harbour bridge

5_gg_sydney_cc1-

De Harbour bridge heb je vast wel een keer gezien. De Harbour bridge staat in Sydney. Hij is gebouwd in de jaren dertig, in de crisis jaren van Australië.

 

 

Opera House

Het Opera House heeft Sydney beroemd gemaakt. In 1973 is het gebouw geopend. Het Opera House ligt aan het water en het lijkt net een boot met bolle zeilen die de stad binnen komt varen.  Het is het beroemdste gebouw van de wereld . Het gebouw is nog maar z’on veertig jaar Sydney_Opera_House_Sailsoud. Het heeft dezelfde betekenis voor Australië als de piramides in Egypte of het Colosseum in Rome. In het Opera house worden voorstellingen van dans of theater gegeven.

 

 

Sydney tower

Een andere belangrijke attractie van Sydney is de Sydney tower. Het gebouw is 305 meter hoog en is het op één na hoogste gebouw van het zuiderlijk halfrond. De architect is Donald Crone, hij wilde Sydney letterlijk en figuurlijk een nieuw hoogtepunt geven.  In een Sydney-Towerpaar seconden had hij een blikvangend gebouw ontworpen.  De bouw begon in 1975 en zes jaar later was hij af . Er zit een bioscoop, een koffie shop en twee restaurants in die langzaam een rondje draaien.

Plaats een reactie