Kenmerken

Hier zijn een paar kenmerken van Australië.

De officiële naam van Australië is Commonwealth of Australia.
De officiële taal is Engels.
Het aantal inwoners is ongeveer 23 miljoen.
De hoofdstad van Australië is Canberra. Canberra is de zesde grootste stad van het land. De grootste stad van Australië is namelijk Sydney, de één na grootste stad is Melbourne.
In Australië wordt er betaalt met de Australische dollar. Eén Australische dollar staat gelijk aan 0,69 euro.
Australië heeft een oppervlakte van 7.692.024 km2.
Het hoogste punt in het land is 2.228 m bij de berg Kosciuszko.
Het laagst punt in het land is bij Lake Eyre dat op 15 m ligt.

Het Australische continent bestaat uit een uitgestrekt vasteland, het eiland Tasmanië en een aantal kleine eilanden. Als je van oost naar west wilt reizen duurt dat vijf uren met het vliegtuig of drie dagen met de trein. In sommige gebieden moet je twee uren rijden als je bij je buren op bezoek gaat. Het vliegtuig is dan ook een heel belangrijk vervoermiddel. Vooral in het midden van het land, waar weinig mensen wonen, wordt er vaak gevlogen. Bijna ieder boer heeft hier een eigen vliegtuigje.

Grappig feitje; de hoofdstad Canberra is speciaal gebouwd als hoofdstad. Toen Australië een hoofdstad moest hebben, vonden de steden Sydney en Melbourne beide dat ze uitgekozen moesten worden. Om een einde te maken aan de ‘strijd’ tussen deze twee steden, besloot de regering om een nieuwe stad te bouwen; Canberra. De hoofdstad ligt nu tussen Sydney en Melbourne in.

Australië ligt in het continent Oceanië.
Klik op het plaatje om de kaart beter te bekijken;

Kaart Australië

Een gedachte over “Kenmerken

Plaats een reactie